torsdag 28 juli 2011

Tjingat spis!

Nu har vi blivit med spis! Som vi letat i flera veckor och plötsligt fanns annonsen där och så ringde Peter... och javisst den var kvar, javisst det gick bra att inte hämta den på stubben utan nästnästa vecka, och javisst nu har vi fyndat en gasspis med elugn! Hurra skutt!

Kylskåpsbyte

Jag har alltid gillar att fynda. Att gå på loppisar, att hitta rea hörnor och att fynda på olika sidor på nätet är ett stort nöje. Att det är billigt är inte allt, att hitta saker man inte kan köpa i butik och att återvinna och ge ny kärlek till saker som någon annan vill slänga bort ger mig en kick. Men jag har aldrig tidigare gett mig på ett så stort "fynd projekt" som detta. Nu ska jag försöka fynda så mycket som möjligt i ett helt köksrenoveringsprojekt... Vi får se hur det går. Vi har många fynd att se fram emot. En gasspis med elugn står högst upp på listan just nu. Det vi fixat nu är att vi har bytt vårt lilla kylskåp med mini frys till en modell större. Största lyftet är att vi inte längre måste böja oss ner till golvet för att hitta en morot. För nu är kyldelen högst upp. Underbart. Det nya kylskåpet var ett Blocket fynd och kostade oss 500 kr. Lite repigt är det men det duger så länge. Ett litet fynd. Vi lånade mina föräldrars bil och krånglade in skåpet, som precis gick in på längdel. Nu har vi tvättat av det och fått in alla delar som diskats och det är en ljuvlig känsla av att ha plats. Det gamla kylskåpet ska säljas på Blocket men det har inte skett än, så just nu står det två kylskåp i vårt kök. Lite rörigt minst sagt.




I och med att vi bytte till ett större kylskåp har jag även påbörjat renoveringen av de gamla platsbygda skåpen i köket. De som tidigare satte in det lilla kylskåpet i köket slog sönder en del av skåpen för att få plats med det där. De slog då ut hyllor, foder och dörr. Då slängde de tyvärr dörren som suttit på plats. Så jag har letat efter en ersättare ett tag nu. Ville ju helst att det skulle vara samma känsla i den nya dörren och inte ersätta den med något nytt. Jag kom på att den andra delen av köket, som ska total renoveras och därmed slängas, har en kortare lucka som har rätt bredd och den måste jag ju använda. Men då saknades en lucka på 70 cm. Plötsligt fick jag syn på en annons där ett par sålde luckorna till ett platsbygt kök i Nacka och precis en sån lucka jag behövde. 150 kr kostade den och den är bara 2 - 3 cm för bred vilket inte blir något problem tror jag. Vi köpte den samtidigt som kylskåpet och körde därför det stora kylskåpet, som vi köpte inne i stan, ut till Nacka innan det fick komma hem till Bromma. Så nu ska bara alla luckor och lister målas i samma färg. Eller nej, det är inte helt sant för först måste jag bygga upp skåpet igen. Alla hyllplan, samt lister och foder måste först byggas upp.


Men jag har så smått börjat måla om skåpen som inte ska renoveras, för att få känna på hur det skulle bli när det blir vitt och det känns jättebra. På bilden under är det ett lager grundfärg på övre delen och "orginal" på undre delen. Planen är att allt ska bli i vitaste högglansiga vitt för att senare passa ihop med den "nyare delen" som ska bli på andra sidan köket.
Igår började vi planera den nya sidan av köket mer på riktigt. Då hittade vi lådor och fronter med handtag på Blocket som vi nu tjingat. Allt från Ikea från början. Vi ska hämta dem på måndag... Först ska vi njuta i helgen genom att åka ut till familjens landställe vid Vadstena och hitta ny inspiration och energi. Hoppas att vi hinner med en eller två loppisar där nere. Kanske kan vi hitta något riktigt fint till köket...