onsdag 5 september 2012

Presentidéer till Leo

Det är många som frågat efter någon slags önskelista till Leo inför hans namngivning.
Det där är ju klurigt. Man behöver inte alls ge mer än vad vi bad om i inbjudan: ett kuvert med favoritrecept samt en livsvisdom/tips inför livet. Men jag förstår att man vill ge ett paket också, det hade jag ju själv velat. Och jag förstår också att man vill ge något som man vet att mottagaren vill ha. Men vi vet ju faktiskt inte vad Leo vill ha... Vi vet bara vad vi vill att han ska ha. Och sen kommer vi till det där jobbiga med prislapp. Vart går gränsen? Vad är "för billigt" och vad är "för dyrt"? Sånt där kan få mig att ligga vaken på natten och inte komma till ro. Men för att göra det lättare för Leos gäster så har jag satt ihop lite önskningar och har försökt blanda högt och lågt.

Om det är någon som vill ge pengar så finns det ett konto som vi skapat till honom som han kommer få använda till körkort, bostadsköp och resor då han blivit vuxen. (Det blir han väll aldrig vår lilla kille?)
Be om kontonummer eller ge kontanter så sätter vi in. (vad tråkigt det lät... pengar... man får tänka framtida äventyr!)

boken hur gick det sen och andra fina sagor (vi har vem ska trösta knyttet), fina sparkbilen från Vilac, tallrikar till kommande matstunder, denna underbara är från Ingela P Arrhenius, Klossar från Sebra, finaste matstolen i vitt från Bloom med turkos/blå sits (sjukt dyr), bokstödslejon från Zuny (även giraffen nedan)

 badhandduken från Skip Hop (även väskan),  Napplådan från Cult Design, Sängkläder och spjälsängsskydd i blått med moln från Form och Färg, födelsedagståg från Pumpkin och slutligen fina förvaringslådor dessa med motivet från Fem myror är fler än fyra elefanter.

Bästa gåvan är att ni kommer och är med på lilla Leos stora dag!


söndag 2 september 2012

Baka inför namngivning

Idag och igår pågår projekt bakning inför namngivning steg 1. Nu är det Leo kakorna som är på gång. Jag gjorde alla E igår och O på förmiddagen och nu gör jag L. E är med vaniljsmak, O med ingefära och L kommer vara "naturell" med strössel. Kul att baka! Men oj vad tid det tar! Ca 2 h per bokstav. Som min mamma sa "hoppas att de inte går sönder... 

Jag i mammas och pappas kök som snart ska rivas för renovering. 

Så här söta blev O. Doppade i socker och ingefära och med ingefära i smeten.
Varje O har fått en liten guldsten på sig. Fin fint!