tisdag 27 mars 2012

Barnmorskan och lila livräddare

Igår var en tuff dag men jag fick äntligen sova!

Idag har jag och mannen varit hos barnmorskan. Allt ser bra ut. Hon hade läste igenom vårt förlossningsbrev som vi mejlade på morgonen innan vi åkte och hon verkade imponerad. Hon hade inget att tillägga.

Jag känner att jag mår bättre idag. Men är fortfarande helt trött och yr, snorig och hostig. Är nu hemma hos mamma o pappa inne i stan och samlar kraft inför kvällens utmaning: informationsträff på förlossningen på bb stockholm. Ska bli kul att få veta lite mer.

Livräddarna för dagen är mina fantastiska ekologiska stödstrumpor och läkerol salvi. Fint att de matchar!

söndag 25 mars 2012

Den ärvda barnsängen

Det är något magiskt över saker som går i arv. En barnsäng som både min pappa och lillasyster sovit i som små har nu flygits till Stockholm från Göteborg för att vår son ska få sova där sin första tid. Det var min fantastiska bonusfarmor som hörde av sig och frågade om intresse fanns. Om det fanns! Det är en vit spjälsäng och vi hade ju iof redan köpt en på blocket men vi har ju två hem nu, ett i Bromma och ett på Ekerö så vi behöver ju två sängar. Det som jag varit ute efter är en säng som man kan sänka/ta bort ena sidan på så att amningen på natten blir lätt. Och det är en sådan vi köpt hem till Bromma. Men när vi igår fick hem det stora paketet och började montera så upptäckte vi att vi kunde montera denna gamla pärla med låg kant också, då kan den ställas vid sängkanten och Leo kommer då väldigt nära oss. Famor frågade vilket tyg vi ville ha, det gamla gula tyget var försvunnet. Men om det är någon som kan välja ett bra tyg så är det hon så vi gav henne fri händer. Det var jätte spännande att öppna och se vilket hon valt och som jag trott, det var perfekt! Ett smårandigt typ i vitt och beige som är så sött och harmoniskt. Ett stort tack till farmor som tänkte på oss, som köpte tyg och har sytt och som samordnade så att pappa fick med sig sängen på planet hem nu i helgen. Det är en dröm att Leo ska få sova där. Denna sängen är dessutom ett snäpp bättre än vår moderna, den har nämligen hjul så att jag kan rulla sängen om jag behöver.

Nu är vi snart helt redo! Leo, dags att börja tänka på utgång.

Ett stort tack till farmor!

Sommartid och svullen fot

Äntligen! Det är sommartid och våren är ett faktum. Jag älskar att bo hemma hos mamma och pappa nu den sista tiden och att få njuta av den fantastiska balkongen, tystnaden och deras sällskap när de nu kommer ut hit på helgen. Lite orolig var jag allt för att den långa resan skulle kännas jobbig för älsklingen men han stormtrivs. Det är skönt att komma hit, nästan lite magiskt, och det är verkligen skönt med allt extra utrymme. Jag tog mig friheten att ta hit mina balkonglådor som jag köpte förre året. Såhär fint är det på balkongen på förmiddagarna, senare kommer solen mitt fram vilket gör att vattnet glittrar... Det enda jag riktigt saknar med Bromma är att jag där väcktes av fågelsång från koltrast och här av fågelsång från skator. Kan man locka hit en koltrast på något vis? Och så saknar jag min katt!


Det blev ingen bra bild men såhär fina ser mina fötter ut nu när jag suttit uppe på kvällen. Svullet! Det kliar i tår och fingrar nu när jag svullnar upp. Jag bad älsklingen ta hit vår våg hemifrån, som är digital och som jag gått efter under hela graviditeten, för att kunna hålla koll på vikten. Det kan ju vara en indikation på havandeskapsförgiftning och då är en kraftig viktökning vara en annan avslöjande detalj. Vi ska till barnmorskan på tisdag så om det inte blir värre snabbt så väntar jag tills dess för att rådfråga henne. Men jag kände knappt igen min fot igår kväll. Dock har fotkräm, sömn och högt läge hjälpt så idag ser de mer ut som vanligt.


Idag ska jag njuta av att ha familjen hemma och fortsätta vara "hög" av hostmedicinen. Jag tycker att det är oerhört obehagligt men den hjälper ju sakta men säkert. Är verkligen inte frisk ännu men det går åt rätt håll. Cocillana-Etyfin hjälper men jag gillar inte att vara såhär påverkad. Det gjorde jag inte innan jag blev gravid och nu när man har en bebis i magen som man vill skydda mot allt så känns det verkligen konstigt att "droga ner sig".