fredag 12 augusti 2011

Cirkus snart och äntligen helg

Ikväll ska vi på cirkus...
Hoppas på att få ta några fina bilder, då min kamera nu äntligen fungerar igen!
Ser även fram emot dopet i morgon med finaste Arvid.
Trevlig helg alla!

torsdag 11 augusti 2011

Semester minnen

Medan jag väntar försöker jag underhålla mig... Det går ganska bra faktiskt. Har hittat många nya bloggar. Underbara foton och härliga personligheter. Finns det en härligare känsla än när man blir så inspirerad så att det kryper i kroppen?
Har även gått igenom lite bilder från semestern, tagna med pappas kamera som han sällan får använda när hans döttrar är i närheten stackars...
Här är några favoriter:

En liten hjälp för båtarna, som drivs av solenergi.  
 En bild på mig och kärleken, lite suddig men ett så fint minne. En timme efter att detta kort tagits friade han i vattenfallet vi här står framför. Måste också tillägga att vi hela resan hade matchande kläder, något som inte var uttänkt innan. Måste vara kärleken...

Min älskade syster är bara så fin och det bästa resesällskapet. Har många fina bilder på henne från resan men denna är en av favoriterna... och denna:
Den senare är fotad i Split.

Här är vattenfallen. Om någon känner som jag att man bara måste dit, så är detta Krka, ett naturreservat i Kroatien. Åk dit!

Fick sen veta att min kameras nya batteri kommit fram, så nu vill jag bara rusa iväg och hämta ut den! Sedan flytten från Malmö i vinter har jag inte haft min kamera som följeslagare längre, en stor saknad har det varit. Men nu snart!

I väntans tider

Följ min blogg med Bloglovin

Just nu kliar det i fingrarna. Jag väntar på besked från föreningen om köksrenoveringen och sen på att tiden ska gå innan vi kan börja. Vi kommer alltid hem så sent så att det är svårt att få fina bilder, så annonserna på blocket har fått vänta. Men nu börjar det kännas trångt och stökigt hemma.

Vi har bestämt oss för att göra renoveringen i två steg. Det första blir att få igång köket så att det fungerar, alltså bänken med diskho, spis och diskmaskin. Därefter ska vi ge oss i kast med att fixa väggen, tapetsera, måla och sätta upp skåpen. Lite krångligare på ett sätt men vi kommer kunna laga mat så mkt fortare. Det är i alla fall planen just nu, men vi ändrar oss säkert en och två gånger till innan den dagen är här.

Jag vill pyssla! Inte bara vänta...

tisdag 9 augusti 2011

Kakelfrossa

Sitter nu dagens sista stund på kontoret och drömmer om kakel. Har hittat fantastiska Marrakech och är förtjust i många av deras kakel. Vilken ska man välja? Om det nu ska vara ett "roligare" kakel. Här är några mina favoriter. Alla bilder är lånade från deras sida som du hittar här.


Depp blev klädpepp



Idag vaknade jag med smärta. Av ren trötthet. Ville inte gå upp, åka till kontoret och kände mig helt slutkörd. Middag hos mamma och pappa igår på Klippan kan väll inte ha gjort det? Men tvingade upp mig och som vanligt sminkade jag mig inte, men kände att jag måste göra något för att pigga upp mig idag. Klädpepp fick det bli. Fina skorna från Kroatien och pannbandet som syster Julia hittade åt mig gjorde så att jag fick lite energi.

Dags att måla tånaglarna igen... Det känns overkligt att jag är så blek såhär i slutet av sommaren. Har aldrig jobbat såhär mycket, brukar ha sand mellan tårna och soliga fräknar på näsan. Men jag har bara varit ledig en vecka på hela sommaren. Vill ha semester!

Igår hämtade vi hem spisen som var i toppen skick. Nu trängs den i hallen... Känner mig lite förvirrad över hur det hela ska gå till. Men ikväll kommer mamma och pappa över och ska försöka komma med goda råd. Killen vi köpte spisen av var hantverkare och kunde tipsa oss om några hantverkare. Skönt att få tips, för det är så svårt... Här är spisen, som trängs med älsklingens skor, ser nästan ut som att de är inne i spisen.

måndag 8 augusti 2011

Hämtat köket

I fredags var det dags, vi skulle hämta köket vi köpt på Blocket. Vi hade hyrt en stor bil, trodde vi, och hade gott om tid, trodde vi. Men det visade sig att vi fick en mycket mindre bil än vi hade tänkt oss och vi insåg direkt att det kanske inte skulle gå att få in allt i den. Därefter körde vi fel. Vi skulle till Kungsholmen och först så var avfarten vi skulle åka ner på avstängd och därefter hamnade vi i fel körfält och hamnade i Alvik. Alltså nästan hemma igen. Stämningen i bilen var sådär. Men sen körde vi en annan väg, en jag kan. Och då gick det bättre.

Vi hade inte hunnit ta ut pengarna och det återstod 9000 kr. Dessa, insåg jag ganska snart, skulle jag få springa och hämta ut ur en bankomat medan Peter och det otroligt trevliga säljaren bar ner alla delar till bilen. Jag kände mig lite stressad av att stå och få ut 18 st 500 lappar mitt på en gata i stan. Folk har blivit bestulna för mindre. När jag kom till bankomaten var det ingen kö, skönt tänkte jag som inte ville ha folk flåsades över ryggen. Först försökte jag få ut hela summan på en gång men då kom det ut en lapp med texten "enbart 5000 kr per uttag". Jaha, ett nytt försök och denna gången på 5000 kr, och nu började det bildas en kö bakom mig. Maskinen var ganska långsam och när 500 lapparna kom ut så försökte jag knöla ner dem i min handväska samtidigt som jag tryckte in kortet igen. Medan den tänkte kring min begäran att få ut 4000 kr till så såg jag bakom mig en lång ringlade kö. Jag väntade mig att det när som helst skulle komma någon framhoppandes och rycka min väska. När jag klumpigt tryckt ner alla pengarna i väskan och såg tre biffiga killar som kom ut från Konsum och gick mot det håll jag skulle. Jippie tänkte jag och traskade brevid dem som om vi var ett sällskap. Dumt att man inte kan känna sig trygg men dumt i sig att gå runt med så mycket kontanter.

När jag väl kom tillbaka till bilen hade de fått in en del men inte i närheten av allt och Peter såg inte lycklig ut. Han sa att det aldrig kommer få plats och vi hade nu inte mycket tid kvar. Och vi som skulle åka med allt ut till Ekerö, för förvaring. Men optimist som jag är började jag packa in allt, medan killarna bar ut allt och tillslut fick allt plats, på centimetern. Vi hade då en timme kvar på bilen. Och Ekerö skulle vi inte hinna med om vi skulle lämna tillbaka den i tid. Så då bestämde jag mig för det knäppa: vi kör in allt i vår lilla lägenhet på en gång. Peter tyckte nog att det var lite knäppt men gick med på det. Vi hann hem på en kvart och öste in allt i lägenheten, inklusive ommöblering, på en halvtimme. Och lämnade tillbaka bilen tre minuter innan de stängde. Pust! När vi sen kom hem kändes det så bra och så trångt.

Nu vill vi komma igång så fort som möjligt med renoveringen och måste börja jaga hantverkare. Vi måste ju få hjälp med vattenledningarna m.m. Men först ska pappa och mamma komma på besök och titta över allt och komma med sina goda råd. Det behövs! Och så ska jag fortsätta drömma om kakel... Ska vi våga eller fega?


Såhär ser det ut i rummet just nu... lite trångt blev det.