onsdag 13 mars 2013

Fokus och disk

Det var inte igår. Inte i förrgår heller. Men ni vet, ibland behöver man allt fokus man har till något annat. Så har det varit. Mitt fokus har varit på mig själv, att må bra och komma igång med viktnedgång, träning och att vara mer närvarande. Samt så klart att ha fokus på lillemannen Leo. Fantastiskt det här att få vara mamma. Men krävande. Hur vissa hinner vara mamma, jobba, blogga, ha ett vackert hem, vältränad kropp och dessutom slänga ihop inte bara en ljuvlig middag utan dessutom en liten tårta till fikat... det kommer jag aldrig begripa. Helst även i en vacker klänning som påminner om sommar... Jag är mer en mamma som har grus i sängen och som inte kan hitta någonting någonstans och det tar minst en timme för mig att komma ut ur lägenheten när jag väl bestämt mig för att komma ut. Ni vet man ska ju hitta kläder, mata bebis, gå på toa, hitta en snodd till det oklippta håret och hitta den där vanten och ha med vattenflaska och frukt och just ja, en ny filt för den blev ju smutsig igår och så bajsade ungen och sen så var ju blöjorna slut... Nu låter det som att jag bor i ett stort slott och att det tar minst tio minuter att gå mellan köket och badrummet. Men nej, det tar nog snarare åtta sekunder ungefär. Men en timme brukar det ta i alla fall. Och jag har då förhoppningsvis fått med mig även en mössa till mig själv.

Ni hör ju, det finns inte alltid tid för den där kreativa pyssliga sidan att få lite arbetsro. Och om det finns det så finns det inte tid att dokumentera och dessutom blogga om det. Men jag saknar min blogg. Och sen så var det den där kommentaren från en klasskamrat från högstadiet. En av tjejerna som jag inte hängde med på den tiden, men som på återträffen för någon vecka sen sa "varför har du slutat blogga? det måste du göra. jag följer ju bara din och en annan tjejs blogg." Det har gnagt i mig och när jag tänker på det ler jag. Tänk att det behövs att fina personer från förr ska berätta för mig vad jag ska göra. Jag brukar bli tokig när folk säger åt mig men denna gången säger jag bara: Tack Kim! Nu har jag inte bara bloggat utan även pysslat lite. Det känns fantastiskt.

Här kommer nu mitt snabba pyssel för dem som inte har tid men lust. Skyltar till handdukarna i köket. Kanske inte så upphetsande men riktigt mysiga att göra. Du behöver papper av tjockare slag, sax, snöre (alternativt färdiga lappar som jag hade, mina är från Ikea men tror inte att de finns kvar) samt pennor (mina köptes på Ikea igår) och en eller fler favorit fonter. Jag sökte runt lite och hittade två som jag inspirerades av till att göra dessa uppmanande lappar till köket. (vi har precis fått upp kroken som jag köpte på rea på Designtorget för flera månader sedan... och ja, vi ska byta skruvarna till svarta... innan vi flyttar ut...) Så här fint blev det. Inte perfekt, men jag är nöjd... de kommer ju säkert bli blöta efter ett tag och då får man göra om det... längtar redan!