torsdag 1 december 2011

Sömnlösa 1 December

Natten till julafton kan jag fortfarande ha svårt att sova. Lite barnsligt kanske men det är i vår familj så otroligt mysigt och det känns så stort att få ligga och längta några timmar. I natt hade jag precis sådär svårt att komma till ro, fast det var inte med lika stor glädje, men nu börjar ju nedräkningen på riktigt. För att göra något av tiden tog jag upp datorn och började fixa lite. Digital slöjd julstämning fick räcka när det är mitt i natten, men mest ville jag baka pepparkakor. Så pepparkakor fick det bli.


Bilden är till min vän Pernillas bakblogg. Eller det var min inspiration. Skickade den till henne strax efter tre med en tydlig hint om mitt julfikebehov. Döm om min förvåning när jag nu vaknade till att den låg uppe på hennes sida. Kul att den sömnlösa nattens produktion lät sig väl smakas! Se hennes blogg på Bli min jäst.

Nu ska jag äta fina frukosten som jag ser att min älskling ställt fram åt mig på sängbordet, tack, och se julkalendern. Ha en toppen fin första december alla.

onsdag 30 november 2011

Invigning

Min söta syster var på besök vid kökets invigning och hjälpte till att laga maten.
Vi hade en "köket är nästan klart"-, förlovnings- och inflyttningsfest. Härligt att det plötsligt inte bara var kaos och skåp överallt utan faktiskt trevliga människor som fyllde vår lilla lya.
Och jodå, ugnen fungerade! Syster och jag bakade pajer på löpande band. Precis innan folket kom målade vi luckor, lagade mat och tokstädade. Så kaos in i det sista var det. Pust. Tack och lov för att Syster var på plats, utan dig hjärtat hade det inte gått. Syskon är väll det bästa man kan ha i alla fall?


(Observera den stora bänkytan. Nöjda! Tidigare var det väll ca 20 cm.) Såhär fint blev det. Min specialpaj med äpplen och tomat, systers specialpaj med purjolök och skinka och familjens godaste chokladkladdtårta.

Vi fick super fina presenter också, Peters bror kom med en hel servis i grått och en dunderbra kastrull. Och vännerna kom med ett stort paket till köket (Tack Kia för finfin idé!) med mat och godis och kökstillbehör och allt vilade i ett svart diskställ. Gissa vad vi precis insett att vi måste köpa nytt nu till nya diskänken och gissa vad som passade perfekt? Stort tack alla!


Fick också fina blommor och mumsig choklad av Bella, paketet syns bakom jättepaketet.

Idag vill jag bli klar med adventspyntet. Kom bara halvvägs tidigare och det känns retsamt. Lägger upp bilder på det så fort jag är nöjd. Ha en fin dag alla.