lördag 3 mars 2012

Skötväskan och vårkänslor

Vi har sedan tidigare köpt vår vagn, ännu hemlig här på bloggen tror jag, för inte har jag lagt upp något kort än? Den som väntar på nått gott! Men skötväska hade vi inte köpt och det börjar kännas att det är dags att packa ihop den snart. Jag har letat på blocket ett bra tag för att hitta en som passar oss och vagnen. Ville helst ha en Brio då vagnen är det. Och gärna en stoooor så att allt får plats. Och skam den som ger sig för jag hittade en tillslut och igår var vi och hämtade den. Det blev en Brio Weekendbag, stor och brun, så den passar vagnens liggdel som också är brun, om än ljusare.


Såhär ser den ut och den är verkligen rymlig! Så ni ser min framtida handväska också, för någon mer väska kommer man ju inte behöva.

Är väldigt nöjd än så länge och är glad att hitta en i toppskick för betydligt mindre än de 900 kr den kostar om man köper den på någon online butik i Sverige.

Igår var jag och syster även på Ikea och handlade lite nödvändigheter. Det blev två skötbäddar och överdrag till dem samt tvättlappar och två plastbackar till kläder och filtar. Vi kommer vara en hel del på Ekerö och "sommarhuset" (mitt barndomshem), så den ena skötbädden är dit. Och Ikea är väll ändå bra. Det är ingen lyx men funktion och istället för Barnens hus priser på 500 kr så är 50 kr mycket trevligare.

Jag vaknade i morse efter fem timmars sömn och har njutit av fågelsång och fått en underbar frukost på sängen av min man. Nu ska vi nog försöka sova lite till. Jag har börjat sova så, först en period på ca 5 h och sen efter några timmar så sover jag lite mer. Är väll kroppen som förbereder sig inför att orka mata bebisen mitt i natten. Men det är lite tokigt. Men skönt att vakna PIGG! Det var helt ärligt förra sommaren det hände senast. Så jag är jätteglad att vakna kl 6 på lördagar... inte fullt så glad är väll min man och min syster som sover över... När jag öppnar balkongdörren och säger "vet ni vad det är för fågel som sjunger så att mitt hjärta gör glädjeskutt?" Fick inget svar i alla fall... Det känns som VÅR!

torsdag 1 mars 2012

Galna föräldrar


Lång kö idag till Barnens hus som hade special erbjudanden. Vi stod såhär långt fram tack och lov, men det var säkert 70 - 100 meter kö. Kändes som att vänta inför en rock konsert, fast med barnvagnar och småbarn och gravida magar överallt. I väntan på insläpp började vi prata med en fin familj som stod bakom oss. Och när vi kollat igenom alla erbjudanden och "bara" valt ett regnskydd så var kön till kassan genom hela butiken så att det skulle ta minst 1,5 h tills vi fått betala. Folk knuffades och välte saker och det var vilt. Men så såg vi att den trevliga familjen stod vid kassan och vi kastade oss fram och bad dem köpa den åt oss. Och de sa ja, så mannen min sprang till närmaste bankomat och jag stod och småpratade med dem. De var så söta och ville ge oss 1 kr tillbaka och allt. Men nej, de fick behålla den kronan för timmarna vi sparade. Regnskyddet har myggnät framtill och passade perfekt till vår vagn. Och istället för 300 kr betalade vi 100. Men mest fynd kunde man göra på produkterna till lite större barn, som bilbarnstol och vagn till större barn. Så nästa gång, blir väll i höst eller nästa vår, så ska vi hänga på låset igen.

Idag är Leo "klar" till 80 % och det är 56 dagar till BF. Börjar bli spännande.

På föräldrarutbildningen fick vi testa TENS apparaten och funderar nu på om vi ska hyra en inför förlossningen. Men det är ganska dyrt... 450 kr. Kanske ska testa den igen nästa gång vi hälsar på hos barnmorskan först. Någon som har erfarenhet av det?

tisdag 28 februari 2012

Förberedelser

Idag var vi hos barnmorskan och kollade så att allt såg bra ut, vilket det gjorde. Killen ligger fortfarande med huvudet neråt, vilket jag känner men det blev återigen bekräftat. I morgon ska vi på första föräldrautbildningen, en av två tillfällen. Det ska bli intressant att se om det "ger något". Jag kände mig ganska utanför på mammaträffen i december men det var även lite kul att höra andras historier.

Andra förberedelser är alla saker som ska finnas när Leo kommer. De senaste dagarna har jag fastnat på tradera.se och har vunnit flera auktioner. Det blir konstigt när man köper där för ibland betalar man mer för är frakten än själva plagget. Idag kom det första fyndet i brevlådan, en liten body med elefanter och träd. 



Jag älskar mönster med elefanter, jag tror att det är för att jag hade kuddar i mitt barnrum med elefanter på. En rosa med blå elefanter och en blå med rosa elefanter. Men just rosa är en färg som jag inte är så förtjust i på småbarnskläder. Varken till killar eller tjejer. Eller jo, i mönster och i kombination med andra färger kan det vara coolt. 

Men när jag suttit där med tradera så har jag känt att jag inte riktigt har koll på allt vi fått och köpt. Vad vi verkligen behöver. Så nu har jag dragit fram allt till soffan för att nu och i morgon gå igenom allt. Lägga undan det som är i stora storlekar och sen tvätta igenom allt som ska vara till den första tiden. 

Jag längtar till sommar och loppisar och att gå med barnvagnen och leta efter små fynd till vårt hjärta. Det är nått jag verkligen älskar. 

måndag 27 februari 2012

Vårtecken o magen

Jag älskar att våren är tidig. Såhär mysigt ser det ut i fönstret idag. Blå himmel skymtar, solens strålar börjar leta sig in i lägenheten. Min orkidé har just slagit ut en ny blomma och flera nya är på väg. Amaryllisen bredvid är på sista refrängen och på balkongen syns fortfarande julgranen. Dags med en promenad till sopstationen? Japp! Har tagit in två fina grenar med videung. Så mysigt!


Magen växer i stormfart och nu lever killen om, kallar honom Vilda Bebisen. Är ganska trött men oftast glad och magen är vacker, om än gigantisk. Är dock lite tveksam till att jag kommer gilla att den växer så mycket mer. Såhär ser jag ut nu, och här skymtar min nya mobil också. 



Idag har jag tvättstuga och hoppas att syster ska hitta hit så att vi kan ge oss ut i solen tillsammans. Nästa gång ska jag visa hur fint vi gjort i badrummet. Och så är kaklet på plats äntligen i köket, men jag ska inte lägga ut det innan vi gjort det heeelt fint och klart. Och nu pluggar mannen efter jobbet på kvällarna så det blir inte så mycket gjort för jag är mest trött och orkar inte sådär supermycket. Men nog skrivit för nu, tvättstugan väntar.