lördag 17 mars 2012

Sjukstuga och turkost tak

Idag och igår har alla planer fått ställas in - jag är sjuk. Fått en ryslig hosta som nu börjar kännas i magen/lungorna. Inte toppen när man är gravid. Men jag har bara haft lite feber så det är jag tacksam för. Det känns tråkigt att missa skoljobbet igår och besök hos härliga kusin Malin med hennes man Kim och deras underbara son Isidor idag. MEN man får vara glad för det lilla. Som att huvudvärken och smärtan i bihålorna avtagit från igår. Jippie!

Tänkte passa på att lägga upp lite bilder från vårt badrum. Jag fick ett infall att måla taket turkost för några månader sen men det blev inget av det. Sen plötsligt sa mannen min "jag tycker att vi köper färg nu, jag vill ha turkost tak" och  så blev det.


Sen pyntades det lite med andra blå och turkosa detaljer. Bland annat den supersnygga kroken från Indiska och mina älskade glasbollar köpta i Rom. Det är ett härligt minne från en svettig magisk resa med underbara Mia. Det är så kul att ha saker hemma som man ser varje dag som påminner om resor. Är så glad att vi hittade det lilla glasblåseriet och faktiskt köpte flera var. Jag hängde bollarna i vår "torkakläder stång" som är en duschstång som de förra ägarna


Det blev bra! Men "ljuset" inne i rummet blev väldigt blått, så det är nu väldigt "kallt" där inne. Det turkosa reflekterar sig i allt vitt och metall. Vi har ännu inte gått runt taket och målat vitt där det blev turkost på väggen, det var supersvårt att få tejpen att fästa så det blev lite "utanför". Eftersom att jag inte ska stå på stege nu under graviditeten så hjälpte min super snälla syster till med själva målandet och jag stod nedanför och sa "du har missat lite där och där och där". Tack för hjälpen!


torsdag 15 mars 2012

Vecka 34 och vikariatet

Idag börjar vecka 34. Det är 6 veckor kvar till BF. Det känns som en evighet, fast det kommer säkert "gå fort". Fast för mig får han gärna komma om 4 veckor... det känns mer än lagom tid kvar.

Idag har jag varit på min systers gamla skola ute på Ekerö och hälsat på, jag har nämligen blivit inringd som vikarie dit till i morgon. Syster jobbar där så hon tipsade om att jag fanns när de hade panik igår över hur fredagen skulle gå ihop. Det är en klass i årskurs 3 - 5 och det blir min debut som "fröken" som barnen kallade mig idag. Den vanligaste frågan av barnen var "är du gravid?" och bland lärarna "när är du beräknad?" Alla lärare verkade tro att jag ska föda när som helst, och javisst min mage är väll så stor som vissa får under hela graviditeten men min mage kommer antagligen bli mycket större. Fast jag ligger ju på normalkurva så det är nog inte konstigt och stor är den! Det var flera som sa att de tyckte att det var tråkigt att jag kunde jobba så kort tid för de skulle verkligen behöva någon som kan jobba extra till. Får se hur jag mår i morgon, kanske kan jag hoppa in fler gånger.

Vi får se hur det går imorgon. Jobbar från åtta till ett. Ska bli spännande att se hur trött jag blir. Hoppas bara att jag får sova inatt så att jag har energi. Sov i alla fall både länge och bättre än på länge natten till idag. Efter flera nätters kaos behövdes det. Nu ska jag vila lite, ikväll ska syster sjunga på skolans elevkonsert och jag och Peter tänkte lyssna på det innan vi åker hem. Han kom hem så sent igår natt, halv ett, från att kompisarna spelat nått spännande spel så ikväll ska jag passa på att ta igen alla kramar. Känner att jag saknade honom igår!


onsdag 14 mars 2012

Leos första önskelista

Ja, det är ju egentligen min önskelista i Leos namn... Här är den!
Tänkte att det kan vara bra till namngivningen och började öva redan nu.

Nu ska jag försöka sova. Jag sov inte mycket i natt och drömde hemska mardrömmar. Hoppas att natten blir bättre! Håll tummarna för mig. Är faktiskt nervös. Fick panikångest i natt efter den första drömmen. Så nu vill jag sova riktigt gott.



Tips till gravida

Det är mycket som förändras när man är gravid. Några tips till mig själv inför nästa graviditet och andra som väntar barn kommer här.

Järntabletter och vitaminer - de hjälper mot tröttheten.

Amningskudde - underbar att ha som stöd när man sitter, sover, vilar eller bara har datorn i knät.

Nozoil - smörj nästan med det för att slippa näsblod och irritation.

Weledas havandeskapsolja - ha bredvid sängen och smörj magen och benen och höften varje kväll.

Skriv dagbok - jag skriver nu veckodagbok och önskar redan att jag skrivit varje dag i boken jag ju faktiskt köpt för det ändamålet. Man glömmer så fort.

Mjuk bh att sova i - om man har stor byst, som jag, från början blir den enorm.

Läs dessa två böcker av Gudrun Abascal: Att föda och Att möta förlossningssmärtan.

Våga berätta för mannen och omgivningen hur jävla trött du är och hur ont det gör, om det är så. Du behöver inte vara duktig flicka nu. Märk vilka som ger dig stöd och luta dig mot dem. Strunta i vad de andra tycker - de vet ju faktiskt inte hur det känns. De tror bara att de vet. (detta är min viktigaste lärdom och jag tycker att det är så svårt att följa det rådet själv)

Ha allt klart i god tid inför förlossningen och livet med småbarn, man blir tung i slutet och orkar inte gå i butiker och kolla i flera timmar då. Skönt att vara redo tidigt så att man slipper dubbel panik om barnet bestämmer sig för att komma tidigt. Dessutom trevligare för ekonomin att sprida ut inköpen under några månader än att köpa allt i slutet. Vissa tycker ju att det är läskigt att "ta ut" något i förskott och vill inte köpa saker för tidigt och det respekterar jag verkligen. Men för mig var detta det bästa sättet.


Två av mina favoriter!