fredag 31 augusti 2012

Det vackraste hos människan

En föreställning jag var på för många år sedan som jag ofta återkommer till är stadsteaterns Sårskorpor. Oscar Danielsson skrev låttexter som har etsat sig kvar. Sorgliga, vackra, ärliga. Som "det vackraste hos människan är kläderna, det har jag tänkt på att det är nog så". En text som den misshandlade och rädda flickan sjunger. De finns på Spotify att lyssna på. Det vackraste hos människan är enligt mig inte alls kläderna men vackra kläder kan vara härligt att ha. Som idag har Leo en body han fått av sin pappas moster. Den är bara så fin!

Tillbaks till Oscar, hans låtar har berört mig även senare då jag hörde Besvärjelse som jag lyssnat på massor under graviditeten och som ska sjungas på namngivningen av mina kusiner. Det tog ett bra tag innan jag kopplat ihop att det var samma Oscar som återigen gett mig texter att älska och melodier att tralla på. Bra kille det där!

Men bästa killen är vår Leo som i morgon blir 4 månader! Och om 1 vecka ska få sin första fest i och med sin namngivning.

torsdag 30 augusti 2012

Byta fynd med varandra

När jag bodde i Malmö fyndade jag en dag herrbetjänten som jag så länge suktat efter. Den har sedan hängt med i många år. Älskad men alltid lite i vägen. Igår fick den en ny ägare, en höggravid kvinna köpte den till sin man i födelsedagspresent.

Nästan direkt efter hittade jag blocket annonsen jag letat efter, en äldre dockvagn till rimligt pris. "precis en sån"! Däri ska Leos gosedjur och dockor få bo, bredvid hans säng. Nu är jag på väg för att hämta den. Den kommer vara älskad och säkert alltid lite i vägen...