lördag 14 april 2012

Vila och äppelpaj

Idag har vi gjort en bra sak: möblerat om. Rummet känns nu mer som ett ordentligt sovrum. Ska bara fixa lite innan jag kan ta en bild.
Nu kan vi båda gå på våra sidor om sängen och Leos säng kommer få plats på min sida. Annars har jag bara vilat, är så trött i kroppen hela tiden. Älsklingen har varit duktigare och städat och sprungit och gjort en ljuvligt god äppelpaj nu på kvällen till mig. Mmm, vilken karl jag har!

tisdag 10 april 2012

En månad

Igår var vi hos barnmorskan. Det var ett glatt möte. Nu har Leo fixerat huvudet! Det kändes att med två veckor kvar så var det väldigt bra nyheter. Vi fick också veta att om han envisas med att trivas där inne så sätter de igång förlossningen den 11 maj. Så nu är det då max en månad kvar tills vår skrutt kommer till oss. Det känns magiskt. Funderar lite på att börja läsa någon bok nu för att få tiden att gå, och då en skönlitterär och ingen om förlossning, barnliv eller sånt som upptagit mitt läsande de senaste månaderna. Men har så svårt att välja en. Men då både mamma och syster är bokmalar så finns det väääldigt många att välja på här hemma.

Fortfarande hostar jag, får upp slem och vaknar varje morgon med galet torr hals, aj. Barnmorskan sa att hon hoppas att Leo väntar tills jag är helt frisk o kry. Men när blir jag det då? Nu har det gått en månad sen jag blev sjuk och det är en seg förkylning. Men lite bättre vore skönt att bli.

På söndag ska vi på barnkalas och fira min kusin Malins ettåring Isidor. Han fyller år idag! HURRA!!! Jag började måla en namntavla till honom för ca ett år sen, kanske lämpligt att avsluta det projektet nu?! Men grejerna är i min lägenhet i bromma så beror på om jag tar mig dit eller syster tar sig hit. Vi får se. Det känns i alla fall så roligt att Leo kommer ha en syssling så nära i ålder att busa med. Sen är det lite tack vare Ior som jag kände att "men jag vill ju oxå bli mamma ung och nu är jag ju 25!" Malin är fyra år yngre än mig och vi har båda drömt om knytt sedan vi var "små". Och så plötsligt blev det så tydligt att jag inte skulle bli en sån där ung mamma som jag velat vara och trodde att jag skulle bli. Och den barn längtan som jag tryckt ner så länge bubblade upp. Minns första gången som jag träffade Ior, då bara rann lyckotårarna. Han var (och är) så fin och min glädje för Malin var enorm. Ett år idag alltså. Det gäller att njuta, tiden rusar.. Eller tickar kanske... Här är bilder från förra våren. Jag med Ior på första bilden. Malin med sin guldklimp i mitten.





Det är så galet tråkigt väder de här dagarna. Men jag försöker se det vackra i det. Kom att tänka på min familjs resa till Venedig förra vintern och hur oerhört vackert det var. Här är bilder från suckarnas bro, som var inbyggd pga renovering. De påminner mig om så mycket fantastiskt som jag fick uppleva de dagarna. Venedig på vintern är verkligen ett restips! Passa på innan staden sjunkit helt.


måndag 9 april 2012

Namngivningsplanering

Man får passa på nu att tänka på det som man kommer glömma sen. Många som fått barn har tänkt ha en ceremoni men sen blir det inget av det. Men jag tycker att det känns viktigt att det blir av. Så därför har vi nu satt ett datum, 18 augusti (på min namnsdag visade det sig), och frågat den närmaste familjen om de kan då. Så nu håller jag på att kolla på inbjudningskort och tänker lite hur vi vill ha det. Om det är fint väder så blir det bra att "bara" vara här hemma hos mina föräldrar. De bor ju så fint med utsikt över mälaren. Men om det regnar? Kan bli för trångt inne. Därför kollar jag lite på lokaler. Tänkte att någon bra föreningslokal kanske det finns. Men jag hittar inget bra. Däremot många fina slott och vackra festlokaler så då blev det lite bröllopsdrömmar istället.

Vi vill gärna ha ceremonin utomhus och hoppas på fint väder men det kan ju bli en del folk och det känns ju jobbigt att inte ha någonstans att ta vägen, som känns bra, om man vaknar till regn. Jag har främst letat på Ekerö och vill gärna vara nära vatten och har en budjet på "så liiiite som bara möjligt" så alternativen verkar vara få. Ska tilläggas att vi inte gör namngivningen kristet och därför inte lånar en lokal av kyrkan, som annars hade varit ett bra alternativ. 

Ett av alla fina ställen som jag hittade är Asknäs gård... idyll!

söndag 8 april 2012

Påskmiddag

Ikväll har vi varit på påskmiddag hos mannens familj. Massor av god mat, skratt och högljudda diskussioner.

Ikväll har jag varit väldigt stel och är öm. Dessutom kliar huden på magen något grymt när den nu spricker upp mer och mer. Dumheter tycker jag.



Påsklyx

När man är i stadiet "föda när som helst" blir det inga galna äventyr i påsk. Varken fjällen med blivande mormor och morfar eller släkttraditioner som äggkastning och rim på ägg i Lerum. Man får lyxa till det så gott man kan. Jag gör det med syster besök och en mkt sen påskmiddag igår kväll, besök hos mannens bror på fredagen med lunch och ikväll med middag hos blivande farfar med fru. Och så med bad, mängder med bad! Igår gick jag också min första promenad på tre veckor. Galet skönt!

Såhär är min påsk: