lördag 25 augusti 2012

Att fira svärmor/farmor

Idag ska det bli kalas! Vi ska till Söder (Södermalm för de som inte bor i Sthlm hihi) och fira Leos farmor och min blivande svärmor på hennes födelsedag. Och inte vilken födelsedag som helst utan pensionsdagen!

Monica är nog den mest givmilda person jag träffat. Har hon en slant över köper hon presenter till andra, hittar hon fina blommor köper hon en inte bara en till sig utan även till oss. Och hon hjälper alla hon kan omkring sig så mycket hon kan.

Idag ska hon få lite tillbaka. Tre paket som jag just slagit in, blommor och champange! Man blir ju bara pensionär en gång.

Nu återstår bara att klä på lille Leo som njuter av sin nya stol... Sötnosen!

& jag matchar lite paketen idag såg jag just i spegeln, skoj!

fredag 24 augusti 2012

En pause i skogen

När jag var mindre gick jag i skogen nästan varje dag. På senare år har det blivit allt mer sällan. Idag tog jag man och bebis och begav mig ut i naturen och fixade middagen. Eller nästan i alla fall. Först plockade jag några äpplen i mamma och pappas trädgård som just blev en paj. Paj nr två, en rabarberpaj, är på gräddning nu och dem köpte vi, rabarbern alltså.

I skogen hittade vi kantareller, blåbär och lingon. Så ikväll blir det viltgryta med svamp och lite rårörda lingon! Mums!

Lugnet som infann sig behövdes. Vi hamnade på vägen hem i den värsta bilkön någonsin. Vi blev 45 min sena hem till avtalad träff med Leos farfar och extra farmor som hade gett upp och åkt hem. Och bilen började mitt i köerna tjuta och blinka! Så den måste iväg på lagning nu. Riktigt tråkigt och stressigt. Jag var helt slut när vi kom hem och så ledsen över att Leo missade sin farfar som han bara träffat en gång innan. Tur att jag har en lugn man som då säger "så kan det gå, kom nu bakar vi paj".

torsdag 23 augusti 2012

Ett år sedan vi fick livets bästa besked!

För ett år sedan fick vi efter några månaders nederlag veta att vi väntade vår älskling. Det är en dag man aldrig glömmer. Den glädjen, lyckan, overklighetskänslan...

Älskade unge vad du var efterlängtad och som vi älskade dig från första stund!

onsdag 22 augusti 2012

önskelista till nya lägenheten

Nu är det i stort sätt klart, budgivningen på vår lägenhet blev klar idag och det betyder att vi kommer få flytta in i vår nya fina lägenhet snart! Vi ska baaara skriva kontrakt i morgon kväll.

Vi var i nya lägenheten idag, fick komma in och mäta lite. Vi stannade lite längre, åt lunch där och kände in den. Jag har så klart redan möblerat ordentligt i huvudet, framförallt barndelen i det hela.

Några annonser på blocket har det/ska det bli med det som inte ska få följa med. Hoppas att allt blir sålt!

Här kommer några önskningar inför vårt nya liv... (skäms lite för att det blev så blått med tanke på mitt tidigare inlägg)

Skötbädden från färg och form, även deras sängkläder!

Klossarna är från Sebra
Tallrikar av Ingela P Arrhenius, bland annat på bluebox
Lejon finns bla på R.O.O.M

Till mig då... jo visst vill jag ha. garderober, ny säng, badkar och nytt handfat... och så denna helt oemotståndliga kanna!

som det står... från Arabia
En riktigt snygg och liten kaffemaskin/kokare/nått vore också trevligt. Ingen av oss dricker kaffe fast vi vill ju gärna kunna bjuda våra gäster...

Nej nu måste jag sova! Natti