söndag 4 december 2011

Julbak, marknad och pynt

I helgen har vi haft en riktig julhelg. Vi har tänt ljus, pyntat vidare och bakat pepparkakor och Underbara Claras saffranskola.



Katten Shiva har också fått en fin röd rosett och ser ut som Maja Gräddnos.



I lördags skulle vi ge oss av "tidigt" och gå på Drottningholms julmarknad men drog oss i sängen, såg på julkalendern, hade lyxig brunch och när vi väl kom iväg var vädret emot oss. Det började regna så fort vi kom och blåsten hade varit där hela dagen. Men trotts detta hade vi det riktigt mysigt. Alla utställare var jätte trevliga och försökte peppa upp sig och besökarna genom skratt och små samtal. Vi hittade årets godaste glögg, självklart helt alkoholfri med tanke på den lilla sprattelkrabaten i magen, av en handlare och vi köpte tre flaskor. Sedan smakade vi en underbar senap som jag redan ångrar att vi inte köpte. Med oss hem kom istället nya svampar och en tomte till adventsljusstaken. De är i keramik och super fina.



Där fanns mycket annat jag gillade men man kan ju tyvärr inte ta med allt hem. Sen ökade regnet och vi skyndade oss till bussen. Vi tackar alla utställare för att ni stod där i regnet och spred julglädje trotts att era regnskydd sedan länge blåst bort!

Sedan på söndagen var det dags för bak, men samma sak hände denna dag, varför gå upp i tid när man kan sova länge? Men nu har julbaket genomförts. Pepparkakorna gjorde vi av färdig deg och kristyr köptes klar på tub. Men lika glada var vi för det! Det var super mysigt att baka tillsammans och pepparkakorna blev fina och det var nog första gången vi bakade tillsammans ordentligt.



Designarbete pågår.



Mina dekorationer (till höger) överglänstes direkt av Peter som skrev E hjärta P.

Vi lyssnade hela tiden på julmusik från P2. Fantastiskt att de har två web kanaler som bara spelar julmusik! Vi gillar den klassiska mest.
Här är lite bilder från vårt köksfönster, där hyacinterna nu luktar riktigt gott. Tvivlar på att amaryllisen kommer hinna blomma ut...


De jättefina kanderade äpplena kommer från fina Pernilla, se hennes blogg Bli Min Jäst för recept.

I morgon kommer vi få livets bästa julklapp! Vi ska på vårt ultraljud. Jag är jättenervös och Peter tror att det kommer ligga en stor hög med papper på bordet när vi kommer hem, för att jag har nervösätit upp alla kolor. (De är verkligen galet goda så det kanske kan hända...) Håll era tummar för att allt kommer se bra ut nu!

3 kommentarer:

  1. Jättefina pepparkakor! Kolorna ser för goda ut :)
    Lycka till nu idag! Kram

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att äpplena fick vara juldekoration, ser riktigt juligt och fint ut :)
    Lycka till på UL idag, det är ju underbart!!!
    Blir spännande att höra om det är tjej eller kille :)
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Sprallan: Testa kolorna! Men jag skulle nog strunta i kokosen, för jag gillar mer fast konsistens. Vi kanske gör om dem snart, för de är snart uppätna. :)

    Bliminjäst: ja, de är super fina. Tack. Ger fin stämning.

    SvaraRadera